Η συμμετοχή της Γαλλίας στη φετινή Eurovision κέρδισε τις εντυπώσεις και ήταν από τις στιγμές του τελικού που σχολιάστηκε με τα περισσότερα θετικά σχόλια στα social media.

Ο Slimane αποθεώθηκε στο Μάλμε της Σουηδίας όταν τραγούδησε το «Mon Amour» και ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Ο γάλλος τραγουδιστής συγκίνησε με την ερμηνεία του και κορυφαία στιγμή του ήταν όταν απομακρύνθηκε δύο μέτρα από το μικρόφωνο και τραγούδησε το τελευταίο ρεφρέν a capella.

Το «Mon amour» είναι σε μουσική και στίχους των Slimane, Yaacov Salah και Meïr Salah. Σύμφωνα με τον Slimane, το τραγούδι αποτελεί μια «επιστολή αγάπης στις ευρωπαϊκές καρδιές».

Η Γαλλία κέρδισε την τέταρτη θέση με 445 βαθμούς, παρόλο που πολλοί πίστευαν ότι είχε δυνατότητες να βγει νικήτρια του μουσικού διαγωνισμού.

Δείτε την εμφάνιση του Slimane στον τελικό της Eurovision:

Ποιος είναι ο Slimane

Ο Slimane γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1989 στο Chelles, Seine-et-Marne της Γαλλίας. Οι γονείς του είναι Αλγερινοί και ήταν νικητής του «The Voice» στη Γαλλία το 2016. Ο Slimane ανακάλυψε το πάθος του για τη μουσική όταν ήταν έφηβος.

Ο 34χρονος έχει ήδη μια εντυπωσιακή σόλο καριέρα με πάνω από 25 τραγούδια στο γαλλικό «Chart Singles», συμπεριλαμβανομένου ενός νούμερο ένα σινγκλ. Επίσης έχει 3 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify και πάνω από 2 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ. Ο Slimane έχει εμφανιστεί σε διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα, όπως το «Nouvelle Star» το 2009 και το «Χ-Factor» το 2011.