Το ποσοστό ταξινόμησης ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων στη χώρα μας έχει φτάσει στο 14%, από 0,4% το 2019, ως αποτέλεσμα και της πολιτικής κινήτρων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση. Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξηγεί ότι από τον Νοέμβριο του 2023 έχουν καταβληθεί περισσότερα από 26 εκατ. ευρώ ως επιδότηση σε 7.772 δικαιούχους.

«Μετά το “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” το οποίο ολοκληρώθηκε, προχωράμε στο “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3“, αξιοποιώντας την εμπειρία υλοποίησης των δύο προηγούμενων προγραμμάτων» τονίζει και σημειώνει πως στα φυσικά πρόσωπα το ανώτατο όριο ενίσχυσης ορίζεται στις 9 χιλιάδες ευρώ (από 8 χιλιάδες στο προηγούμενο πρόγραμμα). «Παράλληλα, θα αυξηθεί η επιδότηση απόσυρσης παλαιού αυτοκινητού, από 1.000 ευρώ που ήταν και με αυτόν τον τρόπο η επιδότηση θα ξεπεράσει τις 10 χιλιάδες ευρώ» εξηγεί.

Στα νομικά πρόσωπα η επιδότηση θα είναι 6 χιλιάδες ευρώ για στόλο από 1 έως 20 αυτοκίνητα και 4 χιλιάδες ευρώ από 21 και πάνω.

Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι σταθμοί φόρτισης. Το 2019 υπήρχαν σε όλη τη χώρα μόλις 58 και σήμερα ο αριθμός τους ξεπρνά τις 5.500. Με τη βοήθεια του προγράμματος «Φορτίζω παντού» ο στόχος είναι να αναπτυχθούν συνολικά 13 χιλιάδες σημεία φόρτισης.