Ο Έντι Ράμα ήρθε στην Αθήνα χθες Κυριακή για τη φιέστα του στο Κλειστό του Γαλατσίου και με δύο αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε το δικό του «ευχαριστώ» για την υποδοχή από τους χιλιάδες συμπατριώτες του, ενώ ανήρτησε και ένα φωτογραφικό άλμπουμ «μιας αξέχαστης αλβανικής ημέρας».

«Βίωσα σε κάθε κύτταρο τη βαθιά ανάσα της πατρίδας ανάμεσα στους Αλβανούς της Ελλάδας», έγραψε, μεταξύ άλλων, ενώ έκανε λόγο και για ένα νέο κεφάλαιο αδελφοσύνης, ευρωπαϊκής τάξης, ειρήνης και ευημερίας με την Ελλάδα.

🇦🇱FALEMINDERIT NGA ZEMRA🇬🇷🇪🇺*Para nisjes për Tiranë nga Athina, pas përjetimit në çdo qelizë të frymës së thellë të…

Posted by Edi Rama on Sunday, May 12, 2024

Στη δεύτερη ανάρτηση μετά την ομιλία του στην Αθήνα, αναρτά τις φωτογραφίες «μιας αξέχαστης αλβανικής ημέρας».

📸FotoALBUMI i një dite të paharrueshme shqiptarie🇦🇱🦅❤️

Posted by Edi Rama on Sunday, May 12, 2024

«Κάποιοι εδώ στην Ελλάδα εξεπλάγησαν. Άλλοι στεναχωρήθηκαν. Κάποιοι είπαν ότι εγώ δεν έπρεπε να έρθω να σας επισκεφτώ…», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του χθες στο Γαλάτσι ο Έντι Ράμα, τονίζοντας ότι η επίσκεψή του δεν έχει στόχο να προκαλέσει, αλλά πως σκοπός της είναι να συναντηθεί με τους Αλβανούς στη χώρα μας. Πρόκειται για μια απάντηση ουσιαστικά στο μήνυμα του Φρέντη Μπελέρη από τη φυλακή για το ταξίδι του Έντι Ράμα στην Αθήνα.

Παράλληλα, έστειλε ένα μήνυμα «στον φίλο μου που εκλέχτηκε από τον λαό αυτής της χώρας για να ηγηθεί της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Αγαπητέ Κυριάκο το 1864 ο εθνικός μας ποιητής, Νάιμ Φράσερι, είχε γράψει στα ελληνικά το ποίημά του “Η πραγματική επιθυμία των Αλβανών”. Θέλουμε με όλους τους λαούς, με τους Σλάβους, με τους Έλληνες να ζούμε αρμονικά, με αδελφοσύνη, να ζούμε με ειρήνη, να μη γίνουμε εχθροί και να μη μαλώνουμε. Αρκούν οι πολλές ταλαιπωρίες και οι τυραννίες που έχουμε περάσει, είναι καιρός για ευημερία, είναι καιρός για ελευθερία, πολλούς χαιρετισμούς από μένα και τους Αλβανούς της Ελλάδας. Ζήτω η Αλβανία, ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η δημοκρατική Ευρώπη», κατέληξε εν μέσω αποθέωσης.