Σε πολίτες στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών του σε όλη τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο, λέγοντας: «Θυμάμαι τα γεγονότα του Μαρτίου 2020. Η Ελλάδα στάθηκε όρθια και προστατεύσαμε τα σύνορά μας. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν συζητείται το μεταναστευτικό πρόβλημα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για το ταξίδι του στην Άγκυρα και τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν: «Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Η χώρα μας υπερασπίζεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και θωρακίζουμε ένοπλες δυνάμεις».

«Η κυβέρνηση εστιάζει στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», είπε ακόμα, ενώ αναφορικά με τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις μεγάλες πυρκαγιές στον Έβρο τόνισε: «Όταν πρωτοήρθα, είδα την απελπισία στο βλέμμα σας. Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, σταθήκαμε δίπλα σε όσους επλήγησαν και φτιάξαμε επιτροπή ανασυγκρότησης του Έβρου, όχι απλά για να θεραπεύσουμε τις μεγάλες καταστροφές αλλά και για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλο τον Έβρο».

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «όσο κι αν λένε κάποιοι ότι το ευρωκοινοβούλιο είναι μακριά από εμάς, κάνουν λάθος, γιατί πολλές από τις αποφάσεις επηρεάζουν τη δική σας ζωή και λαμβάνονται στην Ευρώπη».

«Χρειαστήκαμε χρόνο και κόπο, για να πείσουμε την Ευρώπη για το σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου και εξασφαλίσαμε πόρους για το μεταναστευτικό. Η ΕΕ πρέπει να χρηματοδοτήσει έργα όπως ο φράχτης στον Εβρο», είπε επίσης.

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Έβλεπα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και τι είδα; Όλα είναι μαύρα, είναι διαλυμένα στη χώρα και η λύση είναι να ξοδέψουμε χρήματα. Αυτή η λύση δοκιμάστηκε το 2015 και απέτυχε παταγωδώς».

Πρόσθεσε δε: «Τοξικότητα, λεφτόδεντρα, αυτό δεν συνιστά υπεύθυνη πολιτική πρόταση».

«Αν κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τις εκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση», σημείωσε και έπειτα αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία. Αφήνοντας αιχμές για όσα έγιναν σήμερα στη Νομική της Αθήνας είπε:

«Αποδείξαμε έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν εντός του δημοσίου πανεπιστημίου. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες. Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι γελασμένοι».

Δίνοντας το πολιτικό μήνυμα των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Σημασία έχει η ΝΔ να βγει ενισχυμένη, να μην υπάρχει αμφισβήτηση. Δεν έχουν εναλλακτική πρόταση και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φύγει ο Μητσοτάκης».