Ελεύθερος και μετά το Εφετείο αφέθηκε ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός εξαιτίας της περιπέτειάς του, που άρχισε όταν κατηγορήθηκε πως τον Νοέμβριο του 2018 βίασε έναν 23χρονο, τότε, οδηγό ταξί. Ο Γιώργος Καρκάς είχε αθωωθεί και πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού, παρ’ όλ’ αυτά ο ίδιος είχε προφυλακιστεί για 16 μήνες.

Η περιπέτειά του είχε ξεκινήσει στις 13 Νοεμβρίου του 2018, όταν μπήκε σε ένα ταξί με τελικό προορισμό το σπίτι ενός φίλου του. Μπαίνοντας στο ταξί αποκοιμήθηκε και ξύπνησε στο Ιπποκράτειο, με τον οδηγό ταξί να τον κατηγορεί πως κάτι του έριξε στον καφέ.

Οι Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τότε άρχισε ο «γολγοθάς» του. Ο Γιώργος Καρκάς δήλωνε αθώος από την πρώτη στιγμή, ενώ όλο αυτό το διάστημα είχε στο πλευρό του την οικογένειά του να τον στηρίζει με πολλή αγάπη και υπομονή.

«Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Γιώργος Καρκάς δικαιώθηκε πανηγυρικά. Αθωώθηκε ομόφωνα και με τη θετική εισήγηση της κυρίας εισαγγελέως της έδρας αθωώθηκε παμψηφεί. Χρειάστηκε, όμως, να σπιλωθεί το όνομά του, να μείνει κρατούμενος στις φυλακές για περίπου 1,5 χρόνο. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε απίστευτες σωματικές, κοινωνικές και οικονομικές θυσίες και αυτός και η οικογένειά του. Θέλει πολύ μεγάλο κουράγιο, για να μαζέψει τα σπασμένα κομμάτια της ζωής όποιος καταφέρνει μετά από τόση ταλαιπωρία να ξανασταθεί όρθιος», είπε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος του ηθοποιού, Βασίλης Ταουξής.

Γιώργος Καρκάς: Τα σκοτάδια όσο βαθιά κι αν είναι έρχεται μια μέρα που καταλήγουν στο φως

Σε δήλωσή του στην ίδια εκπομπή, ο Γιώργος Καρκάς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά από έξι χρόνια ταλαιπωρίας, απογοήτευσης. Στερήθηκα την ελευθερία μου για 16 ολόκληρους μήνες, από τον Νοέμβριο του 2018 μέχρι τον Μάρτιο του 2020, όπου αθωώθηκα αρχικά πρωτόδικα και μια έφεση από μια εισαγγελέα, και κάπως έτσι και με τις αναβολές φτάσαμε σήμερα, για κάτι που ξεκίνησε το 2018, να δούμε και την τελική, ομόφωνη και τελεσίδικη απόφαση της αθώωσής μου. Νιώθω μεγάλη χαρά, αλλά επειδή είμαι και λίγο… κ…οχαρακτήρας, δεν μπορώ να χαρώ απόλυτα. Ο λόγος είναι, γιατί φτάσαμε σε ένα συμπέρασμα, το οποίο, έτσι κι αλλιώς, από την αρχή ήταν έτσι. Νιώθω μια λύτρωση, μια χαρά, μια συγκίνηση. Έκλαιγα με τους γονείς μου. Τα σκοτάδια όσο βαθιά κι αν είναι έρχεται μια μέρα που καταλήγουν στο φως».