Ο άνδρας πίσω από το άσπρο/χρυσό-μπλε/μαύρο φόρεμα που έγινε viral στο διαδίκτυο ομολόγησε την ενοχή του στην κατηγορία ότι έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας του και παραδέχτηκε ότι επιχείρησε να τη στραγγαλίσει. Ο Κέιρ Τζόνστον, 38 ετών, εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης την Πέμπτη, όπου ομολόγησε μια «τρομακτική» επίθεση στη σύζυγό του, Grace Johnston, που την έκανε «να φοβάται για τη ζωή της», σύμφωνα με τον independent.

Ο Τζόνστον, από τη Σκωτία, τέθηκε υπό κράτηση μέχρι την ανακοίνωση της ποινής του τον επόμενο μήνα, που είχε προγραμματιστεί για τις 6 Ιουνίου. Ο Τζόνστον κέρδισε την παγκόσμια προσοχή για το «#TheDress», αφού μια εικόνα του φορέματος της πεθεράς του κατά τη διάρκεια του γάμου του το 2015, που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από έναν καλεσμένο στην εκδήλωση. Η συζήτηση για τα αληθινά χρώματα του φορέματος -μαύρο και μπλε ή άσπρο και χρυσό- «έσπασε το Διαδίκτυο», έλεγαν τα πρωτοσέλιδα εκείνη την εποχή και απέσπασε χιλιάδες σχόλια, μεταξύ άλλων από διασημότητες.

Σχετικά με την επίθεση, ο εισαγγελέας Κρις Μάκιντος ανέφερε πως «τοποθέτησε και τα δύο γόνατα στα χέρια της, οπότε δεν μπορούσε να κινηθεί. Τότε άρχισε να τη στραγγαλίζει και με τα δύο του χέρια».

«Αρχικά ήταν σε θέση να ουρλιάξει και φοβόταν για τη ζωή της και πίστευε ότι ο Τζόνστον σκόπευε να τη σκοτώσει καθώς ήταν πολύ ζόρικος», αλλά παρά τους σοβαρούς μώλωπες, η σύζυγός του δεν χρειαζόταν ιατρική περίθαλψη.

Οι δικηγόροι του Τζόνστον είπαν ότι είχε αποδεχτεί την ευθύνη για την επίθεση, ενώ το δικαστήριο αρνήθηκε την εγγύηση του Τζόνστον. Μάλιστα, τον έθεσε υπό κράτηση, λέγοντάς του: «Δεν χρειάζεται να σας πω ότι πρόκειται για σοβαρό και βίαιο αδίκημα».

«Τη στραγγαλίσατε επανειλημμένα, την τραυμάτισατε και θέσατε τη ζωή της σε κίνδυνο σε συνθήκες που πρέπει να ήταν απολύτως τρομακτικές για εκείνη. Φοβάμαι, κύριε Τζόνστον, ότι το καθεστώς σας έχει αλλάξει τώρα, έχετε καταδικαστεί για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα και θα προφυλακιστείτε στο μεταξύ».

Δεν είναι σαφές εάν οι Τζόνστον έχουν χωρίσει μετά το περιστατικό.